Un projecte de ciutat nou per Sant Adrià de Besòs

Sant Adrià és una ciutat meravellosa, per mi, la millor del món. Que senti orgull de la meva ciutat no vol dir que sigui perfecta, com totes les ciutats, té aspectes a millorar. En conseqüència està necessitada de persones amb una voluntat inequívoca per millorar-la, està falta de persones capaces de dedicar part de les seves vides a la seva transformació i per tant, està orfe d’un bon projecte per tal de guiar-la cap a millors quotes de benestar. Falta vocació d'excel·lència.

 

He fet una passa de gegant en el meu compromís amb la ciutat acceptant el repte gegantí que suposa la generació d’un nou projecte capaç de substituir l’actual a la vegada que generem il·lusió per veure i viure a un Sant Adrià amb una millor cara i amb més embranzida cap al futur. Estic disposat a fer tots els esforços que calguin, a comptar amb tothom que vulgui fer mans i mànigues i a fer tots els sacrificis possibles per tal que aquesta ciutat es converteixi en una ciutat millor de la que avui és.

 

Seria molt injust si no reconegués que Sant Adrià s’ha transformat i molt durant l’etapa democràtica. Als últims anys però s’ha inflat una idea política amb una bombolla urbanística, de la que ara en paguem les conseqüències. Els projectes, com les persones, s’esgoten. L’eix polític i el centre de debat s’ha modificat i necessitem persones al capdavant del govern municipal que enllacin millor amb la realitat del segle XXI i dels nous reptes de la societat adrianenca i catalana. És el moment que entrem a l’Ajuntament amb la força del canvi.

 

A ERC - Sant Adrià de Besòs tenim una idea, un intent de posar de manera seriosa i rigorosa sobre el paper, la intenció de gestar una ciutat per a totes i tots amb tota l’empenta que disposem. Creiem que estem prou capacitats com per representar una autèntica alternativa al status quo actual. Hem volgut traçar 5 grans eixos que engloben l’esbós del nou Sant Adrià: Persones, Identitat, Espai urbà, Creixement i Repte nacional.

Les Persones són al centre de tot el nostre projecte ja que constitueixen en si mateixes les nostres principals preocupacions. En una situació com l’actual, la prioritat és millorar la vida d’aquestes persones. Se’ns fa impossible no pensar en el patiment de moltes famílies que necessiten d’un govern a l’Ajuntament que sigui sensible amb les seves problemàtiques i elàstic per intentar arribar a totes les llars que ho necessiten. Per això, es fa imprescindible que els ciutadans no siguin només receptors de les polítiques sinó que els convertim també en emissors. Que obrim els models de governança a la participació col·lectiva. 

 

Això embranca amb el següent eix, la Identitat. Sentir-nos orgullosos de Sant Adrià és també sentir-nos còmodes, sentir que l’espai col·lectiu és nostre i en conseqüència sentir-nos atrets per implicar-nos i formar part del teixit actiu de la ciutat. La participació no es fomenta només amb programes per incentivar-la sinó fent ciutat, donant motius perquè la gent que hi és s’hi vulgui quedar i implicar-la per posar-se al capdavant del timó per tirar endavant la ciutat. Fer de molts petits projectes individuals un gran projecte col·lectiu de ciutat. 

 

Tot plegat quedaria en el no res si no habilitem l’Espai urbà a aquesta nova concepció d’una ciutat on el més important són les persones que hi viuen. Hem de defugir de les obres faraòniques per profunditzar en el microurbanisme que ens apropa a les persones, millorar la mobilitat intrabarris i afrontar els grans reptes urbanístics com són el Port Fòrum i el litoral (amb les 3 xemeneies) amb una aposta sostenible econòmicament i on els ciutadans de Sant Adrià tinguin un protagonisme cabdal en el futur d’aquests espais. Sense oblidar el teixit productiu i econòmic dotant-lo també de més decisió en els àmbits que els hi afecten.

 

El nostre ideal de ciutat ens aboca també a l’ambició de Creixement que qualsevol localitat ha de tenir. Volem sentir-nos orgullosos d’una ciutat que posa en relleu les persones que hi viuen, perquè té una personalitat col·lectiva, perquè habiliti els espais per apropar a aquestes persones i també perquè se les garanteix el creixement personal i laboral. En aquest eix, treballarem per integrar tots els espais en una idea de ciutat intel·ligent interconnectada, aprofitar el que tenim i posar en contacte la nostra xarxa de petites i mitjanes empreses amb els polígons industrials per connectar-los i per convertir-los en autèntics pols logísitcs metropolitans. L’educació i el creixement personal i laboral és la base que garantirà el futur de projectes ambiciosos per millorar la ciutat i que sens dubte aprofundeix en els drets bàsics dels ciutadans adrianencs. 

 

La situació que hi viu Catalunya fa que aquest projecte begui indefugiblement del Repte nacional. Sant Adrià una petita ciutat emmarcada entre Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Badalona no pot perdre la oportunitat de ser un motor de sobiranisme. De formar part de l’empenta col·lectiva que recorre els carrers i places de Catalunya. En la nostra voluntat de posar Sant Adrià de Besòs al mapa passa també per donar-li veu i vot en el futur del procés sobiranista. En part, seria més complicat poder desenvolupar el projecte al complet si no disposem de les eines que un Estat ens dóna.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament