Nou país, nou marc laboral

 La millor manera de celebrar l'1 de Maig és inspirar-se en l'esperit de reivindicació de les classes socials i treballadores que van fer que avui celebrem aquest dia. No hi ha millor manera de fer-ho que copsar les necessitats d'aquests col·lectius avui i projectar-les a futur amb l'expressa voluntat de construir solucions. De res serveixen lamentacions un cop a l'any, la vindicació dels nostres drets laborals i socials han de ser diaris, han de ser propositius i coherents, també requereixen de molt d'esforç i treball per transformar-les en realitats tangibles.

Quina millor manera de començar de zero en l'elaboració d'un nou marc de drets i deures laborals que fer un nou país, on treballadors i empresaris ens mirem cara a cara, de tu a tu. Junts podem comprendre les necessitats els uns dels altres, posar damunt la taula un debat seré i just i arribem a consensos i acords majoritaris que ens englobin a tots i aconseguim que tots hi guanyem. És possible, treballarem incansablement per fer-ho possible.

La nostra ciutat, és una ciutat eminentment treballadora impulsada per la revolució industrial i la industrialització de l'Àrea metropolitana de Barcelona i poblada per bona gent infatigable i lluitadora en la defensa dels drets laborals i socials. No pot, doncs, quedar al marge sinó ambicionar el lideratge de la construcció d'un nou país que ens generi il·lusió d'estar al capdavant del món en el respecte a aquests drets, molts d'ells perduts com a penyora, en aquesta crisi que ha revolucionat les nostres vides. Com deia Einstein, les crisis són la font d'inspiració de la generació d'oportunitats i el projecte nacional de Catalunya és, sens dubte, una oportunitat racional i engrescadora d'aconseguir una sortida exitosa per a tots dels reptes socials, laborals i econòmics que vindran d'ara en endavant. El gran avantatge, a més, és que depèn únicament de nosaltres, els ciutadans, per dur-ho al pla de la realitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament