Tolerància i respecte, valors de la societat del segle XXI

Em preocupa i molt que la crisi econòmica o les idees d'algunes persones es converteixin en pretext per exercir la violència en base als orígens, a la llengüa que es parla o als trets físics identificats amb una ètnia concreta. En la societat que vull viure el respecte, la tolerància, la solidaritat i la vocació d'integració han de ser eixos rectors.

Qualsevol agressió resulta repugnant i moralment inacceptable. Quan a sobre un ésser humà es creu amb el dret de pertorbar la llibertat i l'integritat d'un altre en base a arguments racistes i xenòfobs, la dimensió del problema creix i es converteix en un acte que ens ha de fer reflexionar com a societat. El primer que hem de fer es condemnar aquest fet totalment reprovable i vetllar perque no es torni a repetir.

No voldria imaginar que tots els catalans i entre ells, tots els adrianencs i adrianenques, que hi són fora del nostre país en busca d'oportunitats fossin apartats de la societat o agredits pel mer fet d'haver nascut en un altre lloc del món. En la diversitat trobem una de les fonts de riquesa cultural del nostre país, ens fa més lliures i ens ajuda a avançar. Construir un nou país, com tenim previst fer a partir del 9 de novembre, també porta implícit aprofitar per fer una societat més justa i més equilibrada socialment, fer-lo de nou ens aporta avantatges.

Sens dubte, al Sant Adrià que volem construir no caben aquesta mena d'actituds xenòfobes, són contràries al progrés social i esdevenen un autèntic problema de convivència. La societat que esperem en una ciutat com Sant Adrià ha de vetllar per la integració de tots els seus ciutadans, fer una societat on la llibertat individual formi part del projecte col·lectiu, una ciutat on tots els seus habitants són iguals davant la llei i davant les oportunitats que ofereix. Hem de ser contundents en l'aplicació de les normes de convivència de les que ens hem dotat, vetllar per la integritat física i moral de tots els ciutadans i oferir protecció i mediació davant d'actituds que van en contra de la tolerància i la concòrdia. Certament, no és només un problema de l'Administració local sinó també de conscienciació ciutadana i associar a la ciutadania una carta de drets i deures on el respecte a la diversitat sigui un deure ètic.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament