Discurs de posicionament a l'investidura

 Benvolguts,

En primer lloc voldria agrair a totes les persones que ens acompanyen la seva presència, agrair també als 1.094 adrianencs i adrianenques que ens han votat i que ens han donat la possibilitat al meu company Antoni Vélez i a mi de ser els primers regidors d’ERC a Sant Adrià des de la República. Gràcies de tot cor.

Avui comença una nova legistalura i una nova etapa en la història de la nostra ciutat. Volem ser protagonistes d’aquesta nova etapa i el nostre compromís amb la ciutat reflexat al programa amb el que vàrem concórrer a les eleccions, deia que volíem construir una nova ciutat, un nou Sant Adrià. Les nostres propostes tenen el propòsit de dur a terme aquest canvi. Ara ha arribat el moment de traduir les paraules i els compromisos en fets. Tenim prou força com per aconseguir complir part del nostre programa i tenim el deure emanat de la ciutadania de fer-lo complir.

La nostra manera de fer política no serà la de l’enfrontament ni la de la crítica buida, sinó la de la crítica constructiva i l’acció política per tal de complir els objectius amb els que ens hem compromès amb la ciutadania i que són necessaris per tal de fer avançar a Sant Adrià. Per això, la nostra postura ha estat la de l’abstenció o vot en blanc a l’investidura.

Volem que es llegeixi la nostra abstenció dins d’aquest clima constructiu i les nostres ganes d’ajudar tant com calgui al proper govern municipal per tirar endavant el canvi i la construcció d’aquest nou Sant Adrià que imaginem. Polítiques de ciutat que sorgiran del debat i el concurs de més d’una força política d’aquest Ple. L’aritmètica ens brinda una magnífica oportunitat d’aunar esforços i aconseguir consensos i majories amplies per blindar un model de ciutat nascut del sufragi dels ciutadans i ciutadanes.

Són molts els temes prioritaris i urgents que requeriran de tota la nostra atenció i col·laboració per tal de resoldre’ls, entre ells: el més sagnant i feridor la gran taxa d’aturats de la ciutat, el nou Mercat municipal, la gestió dels poliesportius i el futur de la piscina Ricart, així com el Pla de Transformació del barri de la Mina i la seva problemàtica concreta envers l’edifici del c/Venus; d’altres que ens portaran més temps ja que configuren aquest model futur de ciutat com per exemple el Front Litoral o el Campus Universitari Diagonal-Besòs o fer un consistori més àgil, eficient i amb les parets de vidre, totalment transparent i que aposti per la participació com a eina de relació amb els ciutadans i reforçant la qualitat democràtica.

I d’altres que tot i que puguin semblar molt llunyans, no ho són. A ningú li pot passar per alt que el proper 27 de setembre hi hauran unes eleccions que ens impliquen a tots, unes eleccions que són plebiscitàries perquè ens donaran la oportunitat de decidir quin és el futur d’aquest país i quines polítiques volem que s’executin si aconseguim proclamar la República Catalana. Qui us digui que el que passi el 27 de Setembre no té cap relació amb el que passa a la nostra ciutat no us diu la veritat. La Generalitat deu quatre milions d’€ al nostre Ajuntament, diners que reclamem enèrgicament, ningú ha d’oblidar però que aquesta manca de finançament respon a un ofec financer sistemàtic per part de les institucions de l’Estat espanyol, el 27-S decidirem el futur Govern de la Generalitat i el futur estatus polític del país i aquesta és una gran oportunitat per disposar de més recursos econòmics per poder fer-hi front amb garanties. Per això també demanem al nou govern municipal que respecti el procés i que del resultat que se’n desprengui de les eleccions sàpiga prioritzar els interessos de la ciutat i si cal, ajudar a Sant Adrià a tenir el protagonisme que mereix en un eventual procés constituent.

El nostre vot és doncs un vot de confiança per assolir acords i crear un clima d’entesa en el que puguin comptar amb ERC per tal de tirar endavant la ciutat i a la vegada una demanda de respecte pel procés nacional que viu Catalunya on desitgem que Sant Adrià tingui un paper rellevant.

Moltes gràcies!

Visca Sant Adrià!

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament