Tot sortirà bé!

Aquest 27 de setembre hem començat una nova etapa, a molts us semblarà imperceptible perquè ni de sobte han aparegut barricades, ni foc, ni el mateix infern com alguns van vaticinar. Tampoc els carrers els pintem de color rosa.

Probablement, estem davant de la revolució democràtica més assenyada de la història, marca de la casa, Catalunya. És una revolució alegre, la dels somriures. És popular, nascuda de la gent i refrendada per la ciutadania a les urnes, no una sinó almenys dues vegades. És plural, poliglota, del món rural i del metropolità. De tots i per a tots.

No entraré a l'anàlisi dels resultats, ja ho ha fet molta altra gent. Només vull posar de manifest una realitat: el 27S hem tingut unes eleccions amb un marcat caràcter plebiscitari, malauradament però, eleccions. L'Estat espanyol ens nega el dret a decidir el nostre futur i de fet, es querella contra qui gosa posar les urnes, tot un exemple de perquè davant la situació que vivim per dignitat i radicalitat democràtica ens cal avançar. A les eleccions es voten partits i no posicionaments, programes i no disjuntives. I si en treiem l'aigua clara a alguna cosa és que les forces independentistes tenen 72 dels 135 diputats i un 48 % del vot, que es diu aviat.

Hem arribat al punt de la desconnexió, la desconnexió freda, en la que toca fer inventari, pactar números i dialogar fins l'extenuació per aconseguir una estratègia de win-win. Així mateix, hem de conservar la vinculació sentimental. Aquesta revolta és la del seny i no la del cor calent. Som pragmàtics i la ciutadania ens demana respostes, respostes que no tenim dins l'Estat espanyol.

Som pragmàtics i pactistes, resolutius. Per això estic tan segur que tot anirà bé, que implementarem el que els ciutadans ens han demanat iniciar el procés cap a la independència. Els independentistes tenim un mandat clar que defensar al món, mentre tant tenim l'enorme responsabilitat a casa nostra de no decebre, de no oblidar-nos del dia a dia, de totes les persones que víctimes de la crisi continuen patint. Tenim l'obligació d'entendre'ns, de fer-ho plegats, d'unir esforços per arribar a destí. És l'oportunitat que no podem desaprofitar, és el futur que ens espera amb els braços oberts.

Tot sortirà bé!

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament